Autor: Indrek Kald • 16. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elroni reisijate arv mullu ei kasvanud

Elroni elektrirongidega tehti mullu 2,33 miljonit reisi, mis on aasta varasemaga sama tulemus.

Samas kasvas piletitulu kuus protsenti, 2,22 miljoni euroni. "Hea tulemus, sest veel eelmise aasta esimeses pooles näitajad langesid," selgitas Elroni juht Andrus Ossip pressiteates.

"Eelmise aasta alguses oli reisijate arv elektrirongides languses. Aasta teisel poolel suutsime tänu uutele rongidele reisijate arvu kasvatada, mille tulemusel jäi mullu elektrirongidega tehtud reiside arv 2012. aastaga samale tasemele. Rongiga reisimine on eelkõige tänu uutele rongidele muutunud mugavamaks ja atraktiivsemaks," lisas ta.

Ossip märkis, et eelmise aasta keskpaigani kestnud reisijate arvu langus oli tingitud raudtee renoveerimistöödest ning füüsiliselt vananenud rongidest. "Alates novembrist, mil lõppesid raudtee renoveerimistööd ning võtsime kasutusele uued, kiiremad sõiduplaanid, on keskmine sõitjate arvu kasv kuus olnud ligi 40%," sõnas ta.

"Reisijate kasvu põhjuseks on kindlasti ka Tallinna linnaga sõlmitud leping, mille kohaselt on Tallinna elanikel linna piires tehtavad sõidud tasuta," lisas Ossip.

"Käesolevaks aastaks oleme planeerinud 20%-lise reiside arvu kasvu - Elroni elektrirongidega tehtavate reiside arvuks oleme planeerinud 2,8 miljonit ning piletituluks 2,8 miljonit eurot," ütles Ossip. "Diiselrongidega tehakse tänavu prognoosi kohaselt vähemalt 2,4 miljonit reisi ja piletulu ootame 5,5 miljonit eurot," lisas ta.

AS Eesti Liinirongid on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub alates 1. jaanuarist 2014 uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel.

Elron kasutab 18 elektrirongi ja 14 diiselrongi. Järgneva viie kuu jooksul lisandub kuus uut diiselrongi. Elron plaanib sellel aastal vedada 5,2 miljonit reisijat. Ettevõttes on 225 töötajat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077