Autor: Ave Lepik • 18. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sügis elavdas Euroopa tarbeautoturgu

Septembris näitasid müügitulemused mitmes Euroopa suuremas riigis kõigis tarbesõidukite segmentides kindlat kasvu. Samas üheksa kuu lõikes ollakse praktiliselt kõikjal miinuses võrreldes möödunud aasta sama perioodiga, vahendab Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL).

Kuigi näiteks Prantsusmaa ja Itaalia jäid kergesse miinusesse, vastavalt 1,8 ja 3,5 protsendiga, siis oli korralik kasv näiteks Saksamaal (4,2%), Suurbritannias (12,5%) ja Hispaanias (25,4%). Kogu Euroopa tarbesõidukite turg näitas septembris 5,7-protsendilist kasvu, vahendas AMTEL.

Üheksa kuu lõikes on suurematest turgudest tarbesõidukite müük kasvanud siiski ainult Hispaanias 1,8% ja Suurbritannias 7,9% võrra. Hoolimata edukast septembrist on Saksamaal sel perioodil tarbesõidukite müük vähenenud 6,9% võrra. Prantsusmaal ja eriti majandusraskustes vaevlevas Itaalias on tarbesõidukite müük vähenenud vastavalt 7% ja 16% võrra.

Kuigi kriisiaastatel on Euroopa tarbesõidukite turul toimunud pidev langus, võib tänavu siiski väikseid kosumise märke näha, sest tänavused aprill, juuli ja september olid esimesed kuud, mil viimase kolme aasta jooksul on kogu Euroopa tarbesõidukite turg näidanud pluss-märgiga tulemusi.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077