28. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sebe hakkab soomukeid hooldama

Umbes 10 miljoni eurose mahuga kaitseväe soomukite hoolduse ja remondi hankel valiti parimaks bussifirma Sebe, kes edastas nii senist hooldajat, soomukite tootja esindajat Patria Land Services AS OY-d kui ka ASi Baltflex.

Sebe hakkab teisipäeval allkirjastatava lepingu alusel järgmised neli aastat soomukeid hooldama ja remontima. Hankijal on aga seejärel võimalus lepingut veel neljaks aastaks pikendada.

Baltflex juhatuse liige Heino Piirsalu lausus, et sellise soomuki hooldus ja remont on Eestis jõukohane päris mitmele firmale ning hanke võitjal olid kõige paremad näitajad.

"Igavesti tore, et see hange jäi Eesti ettevõttele. Eesti ettevõtted ja kogu majandus loodavad, et kaitseministeeriumi eelarveraha saaks Eestis kasutada, mitte ei läheks see lihtsalt tuimalt välismaale," märkis Piirsalu. Seda viimaste aastate positiivset suundumust peab ta äärmiselt positiivseks.

"Kaitseministeeriumis on toimunud oluline nihe ja kui varem suhtuti Eesti ettevõtetesse teatava ettevaatlikkusega ja mõnes mõttes ka põhjusega, siis viimasel ajal on kaitsetööstuse liidu kaudu ministeeriumil olemas suhtluspartner," sõnas Piirsalu.

Sebest öeldi napilt, et hangetega seonduvat kommenteerib kaitsevägi. Kevadel rääkis Sebe juhatuse juhatuse liige Kuldar Väärsi Äripäevale, et nende tugevusteks on remondi ja hoolduse kompetents ning ettevõttel on üle Eesti viis töökoda.

"Kaitsevägi suunab sellist remonti ja hooldust üha enam erasektorisse ja soovib erasektorit riigikaitsesse kaasata. Olles sügavalt Eesti juurtega ettevõte, saame me sellesse ka panustada," sõnas Väärsi.

Kaitseväe logistikakeskuse teabeohvitser kapten Marek Miil ei soovinud hanketeemat enne esmaspäeval (täna-toim.) väljaantavat pressiteadet kommenteerida.

Algselt esitasid hankel pakkumused kaheksa firmat. Ainsana kvalifitseerus kevadel hankele AS Sebe, kuna teiste pakkujate kvalifitseerimisdokumentatsioon oli puudulik. Kuna kaitsevägi ootas vähemalt kolme pakkuja kvalifitseerumist, siis anti kõigile võimalus kuu aja jooksul paberid korda ajada. Lõpuks jäidki sõelale Sebe, Patria Land Services ja Baltflex. Parima hinna pakkus Sebe.

Autor: Koit Brinkman

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077