Ave Lepik • 17. oktoober 2013
Jaga lugu:

Raudteelased: riik jätab töötuks 100 Edelaraudtee töötajat

Täna kogunevad Edelaraudtee töötajad üldkoosolekule, et arutada olukorda, kus majandusministeeriumi otsus lõpetada Edelaraudteega veoleping jätab töötuks üle saja ettevõtte töötaja, vahendab Eesti Raudteelaste Ametiühing.

Raudteelaste aü esimehe Oleg Tšubarovi sõnul ei huvitanud töötajate saatus ministeeriumi aasta aega tagasi, kui otsustati Edelaraudteega veoleping lõpetada ning ka täna ei tee neid murelikuks see, et sada Eesti peret jääb ilma sissetulekuta.

Raudteelaste aü koos Edelaraudtee Vedurimeeste Assotsiooniga on viimane aasta proovinud olukorrale lahendust leida, kuid tulutult. „Tänaseni puudub täpne informatsioon selle kohta, kui palju vajab Elron töötajaid. Läbirääkimistel selgus, et töötajate arv sõltub eelarvest ja veomahu tellimusest, kuid nii palju kui ettevõttes täna töötajaid on, uus ettevõte kindlasti ei vaja,” selgitas Tšubarov.

Tšubarov lisas, et paljud koondatavatest on raudteel töötanud üle 20 aasta.

„Täna peame tõdema, et enamus koondatavatest peab otsima uue töökohta, kuigi nad oleksid võinud veel aasta töötada. Mõned oleks jõudnud ka õnnelikult pensionile, elamata üle koondamise ja uue töökoha otsimisega kaasneva stressi. Lisaks töötajate koondamisele on ministeeriumi otsuse hind 5 miljonit eurot, mis nad peavad tasuma lepingu ülesütlemise eest,” sõnas Tšubarov, tundes muret, et minister ei võta vastutust Eesti töötajate jaoks kahjulikke otsuseid langetades.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt