Autor: Tanel Raig • 2. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas suhtuda võõr- ja renditööjõusse?

Äripäev korraldas Tööõiguse Aastakonverentsi eel ettevõtete hulgas küsitluse, kuidas suhtutakse võõrtööjõu kasutamisse ja millised on välistööjõu kaasamisel suuremad hirmud.

Transpordisektoris nähakse võõrtööjõu kasutamise võimalust autojuhtide ametikohal. Transpordifirmade hulgas tõsteti esile, et just Venemaa suunale on keeleliselt ja kultuuriliselt vajalik oma inimene, kes saaks Venemaa tolliga paremini hakkama ja ei vajaks ka Venemaa viisat.

Kõigi ettevõtlusvaldkondade peale kokku nimetati välistööjõu palkamisel kolme olulisema probleemina palgalõhe Eesti ja välismaa tööjõu vahel, välismaalt saabunutel on keeruline orienteeruda kohalikes (õigus)küsimustes ning kommunikatsioonihäireid.

Lisaks nimetati probleemidena veel elamispinna küsimust, keeleoskust, töölubade menetlemist, slaavikeelsete töötajate ebausaldusväärsust (probleemid distsipliini, töössesuhtumisega), Eesti kui töö- ja elamiskoha vähest atraktiivsust..

Neile probleemidele otsitakse ja antakse vastuseid 24. Mail toimuval Tööõiguse Aastakonverentsil. Konverentsi kavaga saab lähemalt tutvuda SIIN

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077