Autor: Tanel Raig • 21. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurim bussivedaja kiidab liinilubade jagamise muutmist

ASi SEBE juht Kuldar Väärsi on rahul valitsuse plaanitava uue ühistranspordiseadusega, mis kaotab piiranguid liinilubade väljastamisel.

Valitsus arutas tänasel istungil ja kinnitas ühistranspordiseaduse eelnõu, mis võimaldab bussiliinivedudes suurendada konkurentsi. Eesti suurima bussivedaja ASi SEBE juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul olid tänased piirangud liinilubade väljastamisel oma aja ära elanud. „Pooldan bussiturul vaba konkurentsi, kus vedaja saab üles ehitada  sõiduplaanid ja teenuse vastavalt reisijate ootusele ning heal tasemel reisiteenust pakkuvate liinide avamist ei piirata,“ kommenteeris ta uut ühistranspordiseaduse eelnõud.

Kehtiva seaduse kohaselt saab vedaja, kes taotleb uut liiniluba liinile, mida ta seni on teenindanud, selle ilma igasuguse konkurentsita. Samal ajal on piiratud teiste vedajate samade liinide teenindamise liinilubade taotlemine. Eelnõu jõustumisel on uuel vedajal võimalik olemasoleva vedajaga samaväärsete või paremate veotingimuste pakkumisel liiniluba saada ja konkurentsi pakkuda. Vedaja, kes taotleb uut liiniluba, peab esitama liini veotingimused, millest ta peab kahe aasta jooksul alates liiniloa saamisest kinni pidama.

Eelnõu ettevalmistajad leiavad, et selline regulatsioon paneb vedajaid oma võimalusi ja kavatsusi veoteenuse osutamisel rohkem läbi mõtlema ja aitab tagada veoteenuse kvaliteedi stabiilsust.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077