Autor: Tanel Raig • 18. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veoauto ja bussi juhtimisõigus viieks aastaks

19. jaanuarist hakkasid kehtima Euroopa Liidu juhiloa diektiivi nõuded, mistõttu hakatakse ka Eestis väljastama C- ja D-kategooria juhtimisõigust vaid viieks aastaks.

Maanteeamet annab teada, et kõik muutused juhiloal ja juhtimisõiguse andmisel on tingitud Euroopa Liidu juhiloa direktiivi nõuetest. Juhtimisõiguse kehtivusaeg hakkab kategooriate lõikes olema näha juhiloa tagumisel küljel. Juhiloa esiküljele lisandub masinloetav kood (MRZ).

Juhiloa tagaküljele kantakse uued kategooriad AM ja A2 ning juhtimisõiguse kategooria kehtivuse lõpp, sest C- ja D-kategooriate ning nende alamkategooriate puhul kehtib alates 19.01.2013 juhtimisõigus viis aastat. Kui juhiloa omanik töötab veoauto- või bussijuhina, tuleb tal juhiluba vahetada iga viies aasta möödumisel.

Juhiloale on jäetud ka koht kiibi jaoks, kuid hetkel kiipi veel ei kasutata.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077