Autor: Indrek Kald • 10. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Raudtee uus kollektiivleping toob palgatõusu

Eile allkirjastas AS Eesti Raudtee kollektiivlepingu raudteelaste ametiühinguga, mis toob töötajaile palgatõusu.

Olulisima tähtsusega töötajate jaoks on palgatõusu kokkulepe, mis tagab suurema tõusu väiksema palgaga töötajatele, teatas raudteefirma. Lisaks sätestati lepinguga töö- ja puhkeaja, tööstaaži arvutamise, sotsiaalsete garantiide ja muud küsimused. Sõlmitud leping kehtib kuni 2014. aasta lõpuni.

Lepingule alla kirjutanud Eesti Raudtee juhi Ahti Asmanni sõnul oli läbirääkimiste protsess ladus ning erimeelsused lahendati konstruktiivselt. "Ühine huvi on suurem kui lahkarvamused. Kuna ettevõtte edu peitub inimeste teadmistes ja pühendumuses, on meie eesmärk ju üks ja seesama – väärtustada inimesi," kinnitas ta.

Samuti lepingu allkirjastanud raudteelaste ametiühingu juht Oleg Tšubarov märkis, et kokkulepe on kasulik mõlemale poolele. "Töötajatele on kõige tähtsam küsimus palga tõus, mille kompromissi teel ka saavutasime. Palgatõusu küsimust jätkame juba käesoleva aasta oktoobris," märkis ta.

Mullu septembris leidis aset AS Eesti Raudtee jagunemine, mille tulemusena jäi Eesti Raudtee raudteetaristut majandavaks ning raudteeadministratsiooni rolli täitvaks ettevõtteks. Eesti Raudtee aktsiad on 100% riigi omanduses.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077