Autor: Kristi Malmberg • 27. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn laiendab südalinna parkimisala

Pealinna üht kallimat parkimisala laiendatakse uuest aastast ühelt poolt peaaegu mereni.

Kohalikele elanikele parkimisala laienemine muutusi ei too, küll aga neile, kes piirkonnas ei ela, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kui seni on üks linna kallimaid, südalinna parkimisala ulatunud kirdes Narva maanteeni ja edelas Kentmanni tänavani, siis uuest aastast ulatub südalinna parkimisala tõenäoliselt Ahtri tänavani ja Tõnismäe tänavani. Näiteks Süda, Ahtri, Hariduse või Hobujaama tänaval parkijad peavad niisiis hakkama parkimisminuti eest maksma senise kesklinna tsooni hinnast kaks korda rohkem, sest kui kesklinna tsoonis maksab veerand tundi parkimist 0,26 eurot, siis südalinna tsoonis 0,57 eurot.

Tsoonide parkimishinnad uue korra järgi ei muutu, paika jäävad ka kõigi tsoonide tasulise parkimise ajad. Kesklinna tasulise parkimise ala ei laiene, muutumatuks jääb ka vanalinna tasulise parkimise ala piir.

Inimesed, kes elavad praegu näiteks nimetatud Hariduse või Süda tänaval, ei pea Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul millegi pärast muretsema. Kuigi nende maja ees on uuest aastast südalinna tsoon, maksavad nad endiselt aastase parkimisloa eest 38,4 eurot. Kui varem said nad parkida üksnes soodusloale märgitud tänavale, siis nüüd on neil võimalik parkida kogu tsooni piires. Peale selle saavad tasulise parkimisala elanikud soodustust taotleda juba kaks kuud pärast oma elukohta sissekirjutamist.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077