Autor: Tanel Raig • 15. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikaklaster käis Riigikogu majanduskomisjonis

Eesti Logistikaklastri esindajad käisid kohtumas Riigikogu majanduskomisjoniga, kellele anti ülevaade klastri tegevuse tulemustest.

Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni konsultandi Andrus Kuusmanni sõnul on logistikateenused 40%-lise osakaaluga Eesti suurim teenuste ekspordiartikkel ja potentsiaalselt on Eesti väravaks umbes 300 miljoni tarbijaga turule Euroopas, Venemaal ja Aasias. Klaster on välja töötanud turundussõnumid, et saavutada sektorisisene ühine arusaam Eesti logistilisest asukohast ja sektori eelistest.

Kahaneva naftasaaduste transiidimahu kompenseerimiseks on Kuusmanni sõnul pööratud rohkem tähelepanu alternatiivsetele kaubagruppidele, mille mahtude kasvud on olnud arvestatavad. Kuusmanni kinnitusel kasvas 2012. aasta esimesel poolaastal Tallinna Sadama kaubavedudest enim konteinerite maht (27,7%,) kuid olulisematest kaupadest suurenes ka puistlasti (6,9%) ja ro-ro kaupade osakaal (6,5%). Eesti Raudtee taristul kasvas konteinervedude maht 2012. aasta esimesel poolaastal ligi 70% ja väetiste maht 54% võrreldes eelmise aastaga.

„Logistikaklastri tegevus on heaks eeskujuks, kuidas ühe sektori ettevõtjad saavad ühiste selgete positiivsete sõnumitega Eestit kui soodsat majanduskeskkonda turundada. Positiivne kuvand ja suurenenud huvi ühe sektori vastu elavdab aga kogu Eesti majandust,“ vahendas Riikogu pressiteenistus majanduskomisjoni esimehe Kaja Kallase sõnu.

Majanduskomisjoni istungil osalesid Logistikaklastri arendusjuht Illimar Paul, LTA konsultant Andrus Kuusmann, LTA juhatuse esimees Andres Valgerist, Alexela Logistics juhatuse esimees Aarto Eipre, Eesti Sadamate Liidu esimees Viktor Palmet ja CF&S Estonia nõukogu esimees Tõnis Pohla.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077