Autor: Indrek Kald • 21. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leemets: Tallinn peaks avama ühistranspordi konkurentsile

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Ants Leemetsa sõnul peaks linn avama ühistranspordi turu konkurentsile.

Tuleb lõpetada ühe ettevõtte monopoolne seisund, vaid nii tekib ettevõttel huvi arendada ühistranspordi tulevikku ning tõsta teenuse kvaliteeti, selgitas ta.

Leemetsa hinnangul peaks linnavalitsus tegelema ummikute lahendamisega, mitte olukorra hullemaks muutmisega. "

Linnavalitsus ei ole oma ühissõidukite radadega liikluses midagi parandanud," ütles ta. "Jätkuvalt on tipptundidel suured ummikud ning elanike pahameel vaid kasvab."

Ühistransport Tallinnas jääb kvaliteedilt Euroopa parimatest linnadest kõvasti maha, kinnitas Leemets. "Selle asemel, et tõsta teenuse kvaliteeti, läheb linnavalitsus odavale teele ja muudab selle näiliselt tasuta. Tasuta lõunaid aga pole olemas ning selle peavad kinni maksma kõik pealinna maksumaksjad, tehes seda summas 30 miljonit eurot aastas."

Tema sõnul väheneb pealinna ühistranspordi kasutajate arv. "Kvaliteedi langedes jääb piletimüügist saadav tulu veel väiksemaks, mis muudab teenuse jällegi maksumaksja jaoks kallimaks ning ühistranspordi kasutajaid ei tule juurde," märkis Leemets.

Liikluskorraldust tuleb tema hinnangul organiseerida terviklikuna nii ühistranspordi kui teiste liiklejate seisukohalt. Vastasel juhul tekib olukord, kus suur osa elanikke ei soovi ühistransporti kasutada ning tänased probleemid ummikutega ja ühistranspordi madala kvaliteediga ainult kasvavad, märkis Leemets.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077