Autor: Rainer Saad • 4. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki reisijate arv tõusis augustis

Täna avalikustatud Tallinki augusti statistikast selgub, et võrreldes eelmise aasta augustiga tõusis nii reisijate arv kui ka sõiduautode maht. Kaubaveo maht jäi eelmise aasta tasemele.

AS Tallink Grupp vedas 2012. aasta augustis 929 055 reisijat, mis on üle 1% rohkem võrreldes eelmise aasta augustiga. Veetud sõiduautode maht kasvas üle 6%, 122 007 sõidukini ning kaubaveo maht jäi 23 247 ühikuga eelmise aasta tasemele.

Võrreldes eelmise aasta augustiga kasvas kõige rohkem reisijate arv Eesti-Soome liinil. Kui eelmine aasta veeti Eesti-Soome liinil 411 416 reisijat, siis sel aastal 7% rohkem ehk 440 416 reisijat. Eesti-Rootsi liinil kasvas reisijate arv 1,2%, Läti-Rootsi liinil 2,2%. Soome-Rootsi liinil langes reisijate arv 4,6%.

Kaubaveo maht kasvas Eesti-Soome liinil 11,8%. Soome-Rootsi liinil kasvas kaubaveo maht 2,3%. Eesti-Rootsi liinil langes kaubaveo maht 17,0%, Läti-Rootsi liinil langes kaubaveo maht 2,5%.

Sõiduautode maht kasvas kõige enam Eesti-Soome liinil 12,7%. Ainsana langes sõiduautode maht Eesti-Rootsi liinil -0,6%. 

Soome-Saksamaa liinil on opereerimine lõpetatud ning liinil opereerinud laevad prahitud kontsernist välja.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077