Autor: Tanel Raig • 31. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telema ühendas 8000 ettevõtte EDI liikluse

Baltikumi suurim EDI operaator Telema ja Leedu majandustarkvara pakkuja Rivile sõlmisid koostöölepingu, mille tulemusena saavad Rivile kliendid e-dokumente kiiremini ning odavamalt kasutusele võtta.

Aastas vahetatakse Leedus hinnanguliselt 110 miljonit arvet ning hetkel on neist vaid 2% elektroonilised. Lisaks arvetele kaasnevad kaubatehingutega sellised dokumendid nagu tellimused, saatelehed, vastuvõtukinnitused jne. Paberdokumentide asendamine elektroonilistega võimaldaks kaubandusettevõtetel kokku hoida miljoneid eurosid. Telema arendusnõuniku Jürgo Predeni sõnul Telema mõistnud, et kasvu kiirendamiseks Baltikumis on oluline tihe koostöö kohalike majandustarkvara firmadega. Pärast koostööleppe sõlmimist Rivile’ga on Telemal olemas koostööpartnerid nii Lätis kui Leedus.

Rivile tarkvara arenduse juht Virgilijus Žutautase kinnitusel võimaldab partnerlus Telemaga 5000 Rivile kliendile ligipääsu Telema võrgustikule ja EDI teenustele. Rivile kliente on võimalik kergesti ühendada Telema võrgustikku kuuluvate 3000 kaupluse ning 1000 tarnijaga. „Meie arvates ei ole elektrooniline dokumendivahetus konkurentsieelis, vaid elementaarne hea tava ettevõtetele, kes soovivad optimeerida oma äriprotsesse,” ütles Žutautas.

Rivile UAB on Leedu tarkvaratootja. Rivile Gama näol on tegemist ühe Leedu populaarseima äritarkvaraga, mis on suunatud väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele. Ettevõte tegutseb 1992. aastast ning kliente on tänaseks üle 5000. Enamik Rivile kliente asuvad Leedus ja teistes Balti riikides.

Telema AS on Baltikumi suurim EDI operaator, kes toetab kaubandusettevõtete tarneahela protsesse IT lahendustega. Telema edastab kaubandusdokumente (tellimused, arved, saatelehed) ja töötleb neid vastavalt ärireeglitele. Telema süsteemiga on liitunud üle 3000 poe ja 1000 tarnija ning aastas vahetatakse rohkem kui 8 miljonit dokumenti. Telema peamised kliendid tegutsevad Balti riikides, kuid ka Soomes, Poolas, Saksamaal ja Hollandis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077