Autor: Tanel Raig • 30. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Ross räägib logistikakeskuse tasuvusest

18. septembril toimub Äripäeva Logistika klubi ASis Infotark, mille tegevdirektor Jüri Ross räägib, kuivõrd on õigustanud aastatetagune otsus laopinna rentimise asemel endale ise ladu ehitada.

Infotark on ehitanud 11 500 ruutmeetri suuruse logistikakeskuse. Rossi ütlusel on ise laopinda ehitades otsene võit on juba selles, et kulud on jagatud 10-15 aasta peale ning kokkuvõttes on need kindlasti väiksemad, kui analoogset pinda rentides. „Kaudne võit on ajaline ja moraalne - keegi ei tule sind üllatama rendilepingu muudatuste ettepanekutega, mis üldjuhul ei ole vesi sinu veskile. Vaidlused lepingu tingimuste üle viivad üllatavalt palju aega, närve ja raha,“ rääkis Ross.

Infotarga logistikeskust ehitati kahes etapis – esimene etapp aastal 2002 ja teine etapp 2009. aastal. Tasuvusarvestused põhinesid prognoosil, et ettevõte käive kasvab 5% aastas. Esimese etapi järel ületasid tulemused ootusi, teise etapi järel on tegelikus prognoosidele alla jäänud.

Jüri Ross annab Logistika klubis enda kogemuse põhjal vastuse, kas laokinnisvarasse investeerimine on mõistlik ja kuidas leida mõistlik piir, et mitte üle investeerida.

Äripäeva Logistika klubi „Kui palju tasub investeerida logistikasse - Büroomaailma oma lao ehitamise kogemus" toimub 18. septembril ASis Infotark (Peterburi tee 92E, Tallinn). Algus kell 10 ja orienteeruv lõpp kell 13.

Esinejad:

- Jüri Ross, AS Infotark tegevdirektor- Tõnu Toom, AS Infotark tootmisdirektor- ekskursioon Büroomaailma logistikakeskuses

Logistika klubis osalemine maksab 59 eurot (km-ga 70.80 eurot)..

Registreerimiseks saab osalusankeedi täita kuni 17. septembrini SIIT

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077