Autor: Rainer Saad • 3. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink jätkab suviste rekordite püstitamist

Hoolimata kesisema ilmaga suvest püstitati Tallinki poolt taas kõigi aegade uus reisijaterekord ühes kalendrikuus, kui juulis teenindati kokku 1,165 miljonit reisijat ehk pool protsenti enam kui eelmisel aastal, teatas AS Tallink Grupp.

Juulis sõitis Tallinki laevadega kokku 1 165 349 reisijat, mis on 0,5% rohkem võrreldes eelmise aasta juuliga, kui veeti 1 159 602 reisijat. Uued reisijateveo rekordid püstitati mõlemal Eestist väljuval liinil. Eesti-Soome ja Eesti-Rootsi vahelistel liinidel sõitis Tallinkiga juulis kokku vastavalt 552 155 ja 116 199 reisijat, mõlemail liinil kasvas reisijate arv 6,1 protsenti. Läti-Rootsi liinil teenindati möödunud kuul 87 585 reisijat, 0,9 protsendi võrra vähem ning Soome-Rootsi liinidel 409 410 reisijat, mida on 3,6 protsenti vähem kui mullu.

Endiselt oli tõusuteel ka veetud sõiduautode arv, mis kasvas juulis 4,5 protsenti 156 708 sõidukini. Veetud kaubaühikute arv kahanes 5,6 protsenti 21 380 ühikuni.

Soome-Saksamaa liinil lõpetas ettevõte opereerimise eelmise aasta augustis ning laevad prahiti kontsernist välja.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077