Autor: Romet Kreek • 4. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinkil vähenes Rootsi liinidel reisijate vedu

Tallinki laevadel kasvas aprillis aastaga reisijate vedu 1,6 protsenti, 745 770ni, teatas ettevõte börsile.

Eesti-Soome liinil kasvas vedu 6,4 protsenti, 360 017ni. Soome-Rootsi liinil reisis kaks protsenti mullusest vähem reisijaid ja Eesti-Rootsi liinil 1,5 protsenti vähem reisijaid. Seevastu Läti-Rootsi liinil oli 1,3 protsenti rohkem reisijaid.

Kaubavedu vähenes 5,2 protsenti, 24 699 ühikult 23 142 ühikule. Kui mitte arvestada enam opereeritavat Soome-Saksamaa liini, kasvas kaubavedu jätkuvatel liinidel  2,3 protsenti. Kaubavedu kasvas Eesti-Soome liini l21,5 protsenti ja Läti-Rootsi liinil 0,7 protsenti, kuid vähenes Soome-Rootsi liinil 8,5 protsenti ja Eesti-Rootsi liinil 22,4 protsenti.

Sõiduautosid veeti 4,1 protsenti enam ehk 84 233. Eesti-Soome liinil veeti 9,5 protsenti rohkem sõidukeid ehk 59 743. Kasvu näitas ka Läti-Rootsi liin (3,2 protsenti), kuid Soome-Rootsi liinil vähenes 5,9 protsenti ja Eesti-Rootsi liinil 0,8 protsenti.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077