Autor: Tanel Raig • 23. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti lennukihooldaja loodab juhi vahetusega tõusta Põhja-Euroopa suurimaks

Air Maintenance Estonia AS (AME) uueks juhatuse esimeheks saab David Williams. Ettevõttel on valmimas Tallinna Lennujaama territooriumil uus angaar, mille abil loodab AME tõusta Põhja-Euroopa suurimaks lennukihoolduse pakkujaks.

David Williamsil on üle 38-aastane kogemus lennukite hoolduses, ta on olnud juhtivatel ametikohtadel  firmades SAS Technical Services (Skandinaavia), Emirates ja viimati maailma juhtivas iseseisvas lennukihooldusfirmas Abu Dhabi Aircraft Technologies (Araabia Ühendemiraadid). “Ootan huviga töötamist Air Maintenance Estonias ajal, mil toimuvad olulised arengud nii firmas kui Tallinna Lennujaamas. Seoses uue angaari ehitamisega Tallinna Lennujaama territooriumil saame suurepärase võimaluse arendada AME juhtivaks lennukihoolduse pakkujaks Põhja-Euroopas,” ütles AME vastvalitud tegevdirektor David Williams.

AME-l saab olema kokku 3 peamist baashoolduse liini ja kaks lisaliini kergemateks hooldusteks ning moderniseerimistöödeks. Uus angaar, mis kolmekordistab AME tootmismahu, valmib augustiks. Lisaks Boeingutele on AME võimeline uues angaaris teenindama ka Airbus 320 perekonna lennukeid. AME sihtturuks on operaatorid, kes tegutsevad kuni kahe lennutunni kaugusel Tallinna Lennujaamast:   lisaks Balti  ja Põhjamaade turgudele hõlmab AME Põhja-Euroopa, Inglismaa ning suure osa Kesk-Euroopa ja Lääne-Venemaa turgudest.

Senine juhatuse esimees Lars-Olof Bolinder jätkab AME nõukogu liikmena.

Air Maintenance Estonia kuulub Eesti ja Baltikumi juhtivale erakapitali firmale BaltCap, kes omandas ettevõtte 2010. aastal SASilt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077