Autor: Tanel Raig • 30. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikud osalevad SITL transpordi- ja logistikanädalal

Eesti transpordi- ja logistikaettevõtted osalevad täna Pariisis toimuva SITL logistikanädala foorumi raames toimuvatel konverentsidel, mis keskenduvad tarneahelale.

Konverents ja vestlusringid toovad kokku rahvusvahelised transpordiahela arvamusliidrid, kes on korraldajate sõnul valitud oma pikaajalise kogemuse ja innovatiivsete vaadete põhjal. Eraldi on foorumil välja toodud energia- ja keskkonnasõbralikkuse teema, millele on pühendatud ligi 20 workshopi ja mis kannab koondnimetust ECO Transport & Logistics Conferences.

Koostöös PricewaterhouseCoopers’i konsultantidega toimub workshop, kus keskendutakse tarneahela juhtimise uutele väljakutsetele ja trendidele tänases majanduslikus olukorras. SITL messi peakorraldaja Laurent Noel’i sõnul on majanduslanguse ajal saadud õppetunnid tulnud kasuks paljudele ettevõtetele, kes on suutnud ümber korraldada oma tegevuse ja seeläbi toonud valdkonda uusi suundi. „Kui sügav kriis ka poleks, on sel oma väiksed tõusud ja mõõnad ning ükskord see lõppeb alati. Logistika mängib majanduses võtmerolli ning seetõttu on oskusliku juhtimise korral Euroopa majanduskasvu kiirendiks,“ lausus Noel.

Esimest korda on SITL logistikanädalal toimuval messil esindatud ka Eesti transpordiettevõtete ühisstend. SITL messil on kohal 900 eksponenti ja esindatud kogu logistikaahel, mis on korraldajate poolt jagatud viieks valdkonnaks: transpordi- ja logistikateenused, infrastruktuur, kinnisvara, infosüsteemid ja tehnoloogia, materjalikäsitlus- ja laotehnika.

Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni (LTA) juhataja Andres Valgeristi sõnul on vaatamata mitte kõige parematele aegadele majanduses, messide populaarsus transpordi- ja logistikasektoris tõusuteel. Seda näitavad nii osalejate kui külastajate üha kasvavad numbrid. „Meile annab see selge ja lihtsa signaali - kui tahame oma sõnumit sihtturgudel levitada ja Eesti logistikasektorit turundada, tuleb kohal olla,“ sõnas Valgerist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077