Autor: Indrek Kald • 28. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saare maavalitsus tahab sillaehituses rahvaküsitlust

Saare maavalitsus tegi maanteeametile ettepaneku teha saarlaste hulgas rahvaküsitlus püsiühenduse vajalikkuse teemal, kirjutas Saarte Hääl.

Saare maavanema Kaido Kaasiku sõnul ei soovi nad panna kahtluse alla püsiühenduse korraldamise kava ettepanekut rajada konsoolsild põhjapoolsel trassil, küll leiab maavalitsus, et kuigi püsiühenduse korraldamise kava koostamisel kasutati elanike, suvitajate ja ettevõtete küsitluse tulemusi, pole juhuvalimiga saadud vastused piisavad niivõrd suure objekti rajamise kaalumisel.

"Leiame, et nüüd, kui on selgunud ekspertide hinnangul sobiv püsiühenduse alternatiiv, selle maksumus ja finantseerimisskeem, on põhjust küsida saarlaste arvamust antud küsimuses," selgitas maavanem, lisades, et rahvaküsitlus peaks puudutama mitut aspekti, mitte jääma pelgalt vastusevariantide "jah" ja "ei" juurde.

Maanteeameti planeeringute osakonna peaspetsialist Villu Lükk ütles, et rahvaküsitlus tuleks korraldada enne kava kinnitamist valitsuses, mis oli plaanis esimeses kvartalis, ent lükkus edasi.

"Ministril tekkis küsimus, et kuna vahepeal on praamiühenduse kvaliteet oluliselt paranenud, oleks vaja teada, kuidas kohalik elanikkond püsiühendusse üldse suhtub," viitas maanteeameti peaspetsialist majandusminister Juhan Partsile.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077