Autor: Tanel Raig • 17. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kullerfirma avas senisest kaks korda võimsama pakiterminali

Kullerfirma DPD avas täna Rae Tehnopargis oma uue logistikakeskuse, mis võimaldab pakke sorteerida senisest kaks korda suuremas mahus. Esimesed pakid väljuvad uuest terminalist 27. veebruaril

Uus logistikakeskus maksis koos sisseseadega suurusjärgus 2 miljonit eurot. Investeering tehti koos OÜga United Investors, kellele kuulub pakiterminali hoone.

Kui DPD senise terminali pindala oli 2575 ruutmeetrit, siis uue terminali pindala on 2861 ruutmeetrit. DPD Eesti tegevjuhi Tarmo Taela kinnitusel on aga suuremaks läinud peamiselt kontoripind. Pakisorteerimisala on sarnases suuruses endise terminaliga, kuid võimaldab tänu paremale tehnoloogiale sorteerida kaks korda enam pakke.

DPD arendusprojektide juhi Rainer Rohtla sõnul oli vanas terminalis projekteeritud pakisorteerimisliin olemasoleva hoone järgi. Uue termnali puhul aga projekteeriti kõigepealt pakiliin ja alles seejärel lasti arhitektidel sellele maja ümber teha. „Kui meie varasemas terminalis oli pakkide sorteerimise võimekus olenevalt pakkide iseloomust 2000-2400 pakki tunnis, siis hinnanguliselt peaks see uues terminalis olema poolteist kuni kaks korda kõrgem, mis tähendab, et peaksime suutma sorteerida kuni 4500 pakki tunnis,“ täiendas ta terminali võimsust kommenteerides.

Lisaks kullerpakkidele suureneb ka kordades kaubaaluste käsitlemise võimekus. „Investeeringu puhul oleme arvestanud kohaliku turu eripäradega ja meile on tähtis, et töövahendid, mida me kasutame pakuks parima võimaliku kasu kliendile ja omanikule,“ märkis Rohtla.

Tael selgitas, et käsitledes pakki toimetusprotsessis kasvõi üks sekund kiiremini, tähendab see aastas enam kui 555 tundi ajavõitu. „See on kindlasti suur väärtus nii meile kui klientidele, sest aeg on võrdselt hinnas kõigile,“ nentis Tael.

DPD Eesti käsitleb aastas enam kui kaks miljonit pakisaadetist. Uus terminal annab ettevõttele võimaluse järgmise viie aastaga kasvatada kogu pakimahus peaaegu kahekordseks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077