Autor: Tanel Raig • 10. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millised võimalused avab Koidula raudteepiirijaam toidutööstustele

Äripäeva Tööstuse klubi ning ostu- ja tarneahelate juhtimise ühing PROLOG korraldavad 15. veebruaril ühise külaskäigu Koidula raudteepiirijaama, et tutvuda võimalustega, mida pakub tööstus- ja logistikaettevõtele eelmisel aastal avatud piirijaama taristu.

Eesti liitumisel Euroopa Liiduga 2004. aasta mais kadus ka võimalus raudteetranspordiga Eestist eksportida veterinaarset kontrolli vajavaid toiduaineid. Puudus nõuetekohaste kontrollrajatistega piirijaam. Eelmisel aastal avatud Koidula piirijaamaga on raudteetranspordiga toiduainete üle piiri toimetamise võimalus taas olemas, nii transiidina kui Eesti toiduainetööstuste ekspordina.

Tööstuse klubi ja PROLOGi Koidula raudteepiirijaama külastusel räägib veerinaar- ja toiduameti esindaja teenustest, mida pakutakse liha, piima, linnuliha ja kalatoodete eksportööridele. Lisaks pääseb vaatama tollilaohooneid, ladusid ja laboreid. Tutvutakse ka piirivalve korrapidamisruumi ning Maksu- ja Tolliameti röntgenruumiga. Näha saab ka raudtee tehnohooldepunkti, kus teostatakse vedurite remonte ja hooldustöid.

Transport Koidula piirijaama toimub First Class bussiga, kus on Wifi ja 220V. Bussisõidu ajal tutvustab Tallinna Ettevõtlusamet linna erinevaid klastriprogramme, koostööprojekte erialaliitudega ning sektoriaalsetest arendusprojektidest (näiteks Mehhatroonikum), mida finantseerib Euroopa Liit ning kus kaasfinantseerijaks on Tallinna linn.

Bussisõidu ajal näidatakse ka õppevideosid seminaride ettekannetega nõudluse prognoosimisest, ostustrateegiatest segastel aegadel ning tarneahela juhtimise arengutest.

Koidula raudteepiirijaama külastus 15. veerbuaril 2012

Päevakava:

8.45 Kogunemine (Tallinnas, Ehitajate tee 5, TTÜ parkla)

9.00-11.45 Bussisõit Tallinn-Tartu11.45-12.15 Peatus (Tartu Lõunakeskuse parkla, Ringtee 75). Peale tulevad üritusega liitujad Tartust. Võimalus poes käia.12.15-13.30 Bussisõit Tartu-Koidula13.30-16.30 Koidula piirijaama külastus16.30-17.45 Bussisõit Koidula-Tartu17.45-18.15 Peatus (Tartu Lõunakeskuse parkla, Ringtee 75). Võimalus poes käia.18.15-21.00 Bussisõit Tartu-Tallinn21.00 Saabumine Tallinna (Ehitajate tee 5, TTÜ parkla)

Koidula raudteepiirijaama külastusel osalemine maksab 59 eurot (km-ga 70.80 eurot). Osalemiseks saab kuni 14. veebruarini registreeruda SIIT.

Lisainfo [email protected] või tel 51 34004.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077