Autor: Tanel Raig • 3. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bomardierid jäävad alles

Estonian Airist kinnitati, et uute Embraer E-Jet lennukitega vahetatakse välja praegu kasutuses olevad Beoingud. Hiljuti soetatud Bombardierid jäävad esialgu alles.

„Meie esmane ja kõige tähtsam eesmärk on soetada õige suurusega lennukid, mis aitavad ettevõttel kasumisse jõuda,“ ütles Estonian Airi PR-direktor Ilona Eskelinen. Efektiivsuse saavutamine ühte tüüpi lennukite kasutamisega on tema sõnul pikemaajalisem eesmärk ja selleni plaanitakse jõuda kahe aasta jooksul. „Seega, esialgu jätkavad Bombardierid teenistust.“

Lennukite ostu finantseerimistingimusi ei ole Eskelineni kinnitusel Estonian Airil voli avaldada. Esimesed neli lennukit liisitakse Finnairilt. Ülejäänud lennukite soetamisel kasutatakse kapitali- või kasutusrenti. Embraer teeb koostööd 25 liisingufirmaga ja 40% nende uutest tarnetest toimuvad liisingleppe alusel, selgitas Eskelinen.

Estonian Air peab hetkel läbirääkimisi lennukitootja ja liisingufirmadega ülejäänud kaheksa lennuki tarnetingimustes ja -aegades. Praeguste plaanide kohaselt liisitakse ülejäänud lennukid liisingufirmast või soetatakse otse tootjalt. „Üldjuhul otsustatakse selle alusel, milline on olukord lennundusturul. Näiteks, kas ebastabiilne olukord lennundusturul võimaldab hankida suhteliselt uusi lennukeid madalama hinnaga jne,“ lausus Eskelinen.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077