Autor: Anne Oja • 25. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vopaki tütarfirma testib uut General Electricu kaubavedurit

Vopak E.O.S.i tütarfirma AS E.R.S. testib uut General Electricu Astana tehases komplekteeritud kaubavedurit, teatas ettevõte.

Diiselvedur "Evolution" TE33A suudab vedada Eestis kuni 5200 tonnise massiga ronge.

“Rohkem kui aasta eest algasid testimise ettevalmistused, mis hõlmasid ka Tehnilise järelevalve ameti luba raudteetestide läbiviimiseks Eestis. Evolution on uue põlvkonna vedur, mille käituskulud on madalamad ning keskkonnamõju väiksem – mõlemad tegurid on logistikaettevõttele äärmiselt suure tähtsusega," kommenteeris E.R.S.i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.

Lugtmeijer lisas, et vedurit testitakse Eestis kuni märtsini, et selgitada välja, kas see sobib siinsele raudteele ning kas seda tüüpi vedurit võiks kasutada E.R.S.i veduripargi noorendamiseks.

Lugtmeijeri sõnul viis uue veduri testimiseni arusaam, et Eesti logistikasektori atraktiivsuse huvides peavad nii infrastruktuur kui ka transporditeenused olema äärmiselt kuluefektiivsed ja võimalikult vähese keskkonnamõjuga. Ühtlasi võimaldavad veduri tehnilised nõuded opereerida efektiivselt ka väljapool Eesti riigipiire.

Evolution seeria vedur TE33A on tehniliselt kaasaegne ning kulutõhus vedur võimsusega 3356 kW ehk 4562 hobujõudu. Üks 12-silindrilise mootoriga Evolution vedur suudab vedada koormat, mis vastab 170 suure reisilennuki kaalule. Evolutioni vedurid toovad kokkuhoidu hoolduselt, kütuselt ning määrdeainetelt ning nende keskkonnamõju on praegu kasutusel olevatest palju väiksem. Evolution seeria vedureid töötab maailma 10 riigis kokku enam kui 3700.

2003. aastal asutatud E.R.S. on praegu Eesti suurim kaubavedaja raudteel, mille veomahud ulatuvad ligi 250 000 raudteetsisterni aastas. Tsisternide kogupikkus võrdub Tallinna ja Barcelona vahelise kaugusega. E.R.S. pakub raudteetranspordi teenuseid oma vedurite ning töötajaskonnaga.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077