Autor: Tanel Raig • 28. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alustati lämmastikhapet vedanud autotsisterni teisaldamist

Pärnumaal Iklas alustati lämmastikhappe lahust vedanud  autotsisterni väljatõmbamist kraavist. Esmalt pumbatakse lämmastikhape teise autotsisterni ümber.

Ümberpumpamistööde ajaks on kohapeal kehtestatud ohuala 50 m. Hooneid ohualasse ei jää. Lähim elumaja on õnnetuskohast 200 m kaugusel, sellele ohtu ei ole.

Kraavi sõitnud autotsistern on puksiiri abil trossidega fikseeritud.

Ümberpumpamistöid tehakse kahes järgus. Kuna tsistern on kraavis kaldu, siis ei ole võimalik korraga kogu tsisterni tühjaks pumbata. Vahepeal tõmmatakse tsistern teele ning pumbatakse seejärel lõplikult tühjaks. Lääne-Eesti päästekeskus ei oska prognoosida kui kaua ümberpumpamistööd aega võtavad.

Ümberpumpamistöid teevad omanikfirma töötajad, päästjad turvavad pumpamistöid. Kohapeal on 10 päästetöötajat, 4 päästeautot, keemiahaagis ja kiirabi. Üles on seatud pesuvannid, kus saab võimaliku õnnetuse korral inimesed kiiresti saastest puhtaks pesta. Valmis on pandud reostust imav absorbent juhuks kui peaks leke tekkima ning vahendid happe neutraliseerimiseks.

Ümberpumpamistööde lõpuni on alates Ikla piiripunktist Lemmeni liiklus vana Riia maantee kaudu ümber suunatud. Kohapeal reguleerib liiklust politsei.

Lämmastikhapet vedanud Poola päritolu tsisternauto sõitis Ikla piiripunkti lähedal teelt välja täna varahommikul kella 2.26 ajal. Tsistern õnnetuses kahjustada ei saanud ja hapet lekkinud ei ole. Autojuhid pääsesid samuti vigastusteta. Poolast telliti kohale teine tsisternauto, kuhu kraavi sõitnud autost lämmastikhappe lahus ümber pumbatakse.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077