Autor: Kadrin Karner • 9. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moodne rongiootepaviljon jätab reisija ilmastiku meelevalda

Majandusminister Juhan Parts tunnistab, et uued ehitatavad rongiootepaviljonid pole Eesti kliimas sobilikud ning lisab, et Eesti Raudtee ehitab need juba niigi mugavamad, kui eeskirjad nõuavad. Projektide ümbertegemine aga tähendaks Euroopa rahakraani kinnikeeramist, kirjutas Õhtuleht. 

"Ka mina olen märganud nende uute ootepaviljonide ilusat voolujoonelist disaini, aga ülimalt ebapraktilisust meie kliimas," nentis minister Parts riigikogu saadikute küsimustele vastates. "Ma väga loodan, et Eesti Raudtee suudab siin midagi pakkuda, et koos uute rongidega ka need ootepaviljonid oleksid vastupidavamad meie kliimale."

Ent selgub, et Eesti Raudtee ei saa paviljone kuidagi omatahtsi nüüd muutma hakata, isegi kui minister isiklikult seda soovib, sest raudteefirma kõneisiku Urmas Glase sõnul tehakse neid standardite järgi, mille on kehtestanud Eesti riik seadusega.  

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077