Autor: Jaana Pikalev • 28. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ukraina ja Venemaa hakkavad teostama ühtset piirikontrolli

Ukraina Tolliameti juhataja Igor Kaletnik kirjutas käesoleval nädalal alla koostöökokkuleppele vene kolleegidega, mis võimaldavad lihtsustada ja kiirendada tolliprotseduuride käbiviimist Ukraina–Venemaa piiril.

Allkirjastatud kokkulepete kohaselt peaks piiriületuse aeg tunduvalt lühenema, vahendas ERAA. Edaspidi läbitakse tolliprotseduurid ainult ühe korra ja ühe riigi territooriumil. Samasugune kogemus on ka Moldova ja Poola kolleegidel, mis on otsene tõestus sellise süsteemi efektiivsusest, ütles Ukraina Tolliameti esindaja.

Peale vastava dokumendi allkirjastamist käivitatakse pilootprojekt Kuibõšev–Djakovo (VF) piiripunktis. Perspektiivis on ka Uspenka–Matveejev Kurgan piiripunkt ja praamiühendus Krimm–Kavkaz.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077