Autor: Indrek Kald • 24. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts Hiinas: lennud Eesti ja Aasia vahel on võimalikud

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts arutas esmaspäeval Hiinas Singapuri transpordiministriga lennuühenduse võimalusi Eesti ja Aasia vahel.

"Tallinn on Aasiale lähim Euroopa Liidu pealinn ning me saame seda ära kasutada," rääkis Parts. "Me oleme üles ehitamas oma rahvuslikku lennufirmat ja otsime perspektiivis partnereid Aasiast," lisas ta. "Lennud Tallinna ja mõne Aasia linna vahel on võimalikud," kinnitas Parts.

Nii Parts kui Singapuri minister Lui Tuck Yew tõdesid, et Euroopa ja Aasia vahel ei ole piisavalt lennuühendusi ning kahepoolselt on seda võimalik muuta. "Alati on võimalus ka väikestel," rääkis Yew.

Yew märkis, et Singapuri rahvuslik lennukompanii Singapore Airlines lendab küll Lääne-Euroopasse, kuid puudub ühendus Ida-Euroopaga. Ta lisas, et kahe väikeriigi lennufirmad võiks alustada valitsuste toetusel koostööd.

Lisaks kohtus Parts kahepoolselt India transpordiministri C. P. Joshiga, kellega arutas võimalikku koostööd lennunduse ja maismaatranspordi vallas.

Parts osaleb 24.-25. oktoobril Hiinas Chengdus Euroopa Liidu liikmesmaade ja Aasia riikide vahelisel transpordiministrite tippkohtumisel. Parts esineb rohelise transpordi paneeldiskussioonil koos Hiina, Saksamaa, Portugali, Rootsi ja India kolleegidega ning teeb ettekande Eesti edusammudest selles vallas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077