Autor: Rivo Sarapik • 21. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läbi Riia lendamine muutub kallimaks

Läti valitsus kehtestas Riia lennujaama kaudu reisijaile nn turvalisuse tasu 6,5-7 eurot reisija kohta. Tasu suurus sõltub, kas seda kogub lennujaam või lennufirma.

Läti transpordiministeeriumi kinnitusel piisab nii suurtest maksudest lennujaama turvalisuse tagamiseks, vahendab Baltic Course.

Läti transpordiministeeriumi esindaja Aivis Freidenfeldsi kinnitas üleeile, et valitsuskabinet kiitis lisamaksu heaks ning edaspidi tuleb 7 eurot maksta juhul, kui seda raha kogub lennujaam, ning 6,5 eurot siis, kui raha kogub lennufirma.

Valitsusjuht Valdis Dombrovskis tahtis Riia lennujaamalt selgitust, miks on nende turvalisustasud kõrgemad kui teistes lennujaamades. Lennujaam kinnitas, et uue tasu kehtestamine on hädavajalik riigipoolse toetuse äralangemise tõttu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077