Autor: Indrek Kald • 19. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare võib saada laevaliinid Gotlandile ja Riiga

Kuressaare võib tulevikus saada regulaarse laevaühenduse Gotlandi ja Riiaga, ütles Kuressaare sadama kapten Oskar Jõgi.

Tema sõnul on vaja sadamasse sissesõidu tee sügavus viia kolme meetri peale ja laius 50meetriseks, samuti rajada promenaad ning suurematele mootorpaatidele mõeldud lisakai. "Kui need saavad ükskord valmis, pole võimatu, et avatakse ka regulaarliinid Riiga või Gotlandile," rääkis Jõgi Meie Maale ning lisas, et keskkonnamõjude hindamine on tehtud.

Kuressaare sadama rajamisse on 13 aastaga investeeritud ligikaudu kaks miljonit eurot, sadamat on selle aja sees külastanud 3510 väikelaeva, neist tänavu 520.

Oskar Jõgi sõnul kulutavad meritsi saabunud turistidest kõige rohkem Kuressaares raha hollandlased – 274 eurot ühe inimese kohta, rootslased jätavad maha 233 ja soomlased 209 eurot; keskmiselt viibitakse Kuressaare sadamas 1,7 päeva ja iga paadireisija kulutab keskmiselt 184 eurot.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077