Jaana Pikalev • 11 oktoober 2011
Jaga lugu:

Sel nädalal veokijuhid politsei kõrgendatud tähelepanu all 

Eile käivitus üleeuroopaline liikluspolitsei teemanädal "Veok", mille käigus on teravdatud tähelepanu all sõidu- ja puhkeaja nõuetest kinnipidamine.

Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul on raskeveokitega seotud probleemid Euroopas suhteliselt universaalsed, kuna väga suur osa transpordist on rahvusvaheline, vahendas auto24.ee.  „Politseipoolsed regulaarsed raskeveokite kontrollid näitavad, et kõige enam on probleeme nõutud puhkeajast kinni pidamisega ehk teedel on hulk ohtlikus väsimusseisundis juhte. Samuti pole pahatihti turvaline sõidukite tehniline seisukord,“ ütles Tänak.

Tänaku sõnul on Eestis igas prefektuuris spetsiaalse väljaõppega liikluspolitseinikud, kes tunnevad põhjalikult veokitega seotud regulatsioone. „Selleks, et veokijuhtidele kehtivad nõuded ja liiklusjärelevalve põhimõtted oleks mitmeid riike läbiva marsruudi jooksul võimalikult sarnased, tehakse Euroopas nii ühisoperatsioone kui ka koolitusi, milles pidevalt osalevad ka Eesti politseinikud,“ sõnas ta.

Käesoleva aasta veebruaris toimunud sarnase teemanädala raames kontrollis politsei kokku 622 raskeveokit ning vastutusele võetud 90st juhist 53-l oli probleeme just sõidu- ja puhkeaja nõuete täitmisega. Sõidukite tehnoseisundis avastati puudusi 30-l juhul.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee