Autor: Jaana Pikalev • 11. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sel nädalal veokijuhid politsei kõrgendatud tähelepanu all 

Eile käivitus üleeuroopaline liikluspolitsei teemanädal "Veok", mille käigus on teravdatud tähelepanu all sõidu- ja puhkeaja nõuetest kinnipidamine.

Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul on raskeveokitega seotud probleemid Euroopas suhteliselt universaalsed, kuna väga suur osa transpordist on rahvusvaheline, vahendas auto24.ee.  „Politseipoolsed regulaarsed raskeveokite kontrollid näitavad, et kõige enam on probleeme nõutud puhkeajast kinni pidamisega ehk teedel on hulk ohtlikus väsimusseisundis juhte. Samuti pole pahatihti turvaline sõidukite tehniline seisukord,“ ütles Tänak.

Tänaku sõnul on Eestis igas prefektuuris spetsiaalse väljaõppega liikluspolitseinikud, kes tunnevad põhjalikult veokitega seotud regulatsioone. „Selleks, et veokijuhtidele kehtivad nõuded ja liiklusjärelevalve põhimõtted oleks mitmeid riike läbiva marsruudi jooksul võimalikult sarnased, tehakse Euroopas nii ühisoperatsioone kui ka koolitusi, milles pidevalt osalevad ka Eesti politseinikud,“ sõnas ta.

Käesoleva aasta veebruaris toimunud sarnase teemanädala raames kontrollis politsei kokku 622 raskeveokit ning vastutusele võetud 90st juhist 53-l oli probleeme just sõidu- ja puhkeaja nõuete täitmisega. Sõidukite tehnoseisundis avastati puudusi 30-l juhul.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077