Autor: Jaana Pikalev • 21. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts plaanib avaldada ühistranspordile vastusurvet

Praegu tunneme survet ainult Andrus Ansipi valitsusele, et andke raha juurde, kuid 50% maksetest peaks tulema omatuludest, lajatas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts valitsuse infotunnis ühistranspordi teemalistele küsimustele vastates.

Jutt käis selle ümber, kui suureks kujunevad tuleval aastal maakonnaliinide dotatsioonid. Parts tõdes, et maakonnasisese bussitranspordi dotatsioonid ei vähene, pigem kasvavad, kuid riik tahab saada vedajailt suuremat paindlikkust ning piletitulu kasvatamist.

Statistika näitab maakonnaliinide reisijate vähenemist. See võib tulla mitmest asjaolust, aga ka sellest, et tänane ühistranspordikorraldus on liiga maakonnakeskne. Inimesed sõidavad aga kooli-tööle ning koju üle maakonnapiiride.

Parts märkis, et majandusministeerium loodab uue ühistranspordiseaduse eelnõuga, mis vedajate ja riigi suhteid kohendab, jõuda riigikokku novembris.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077