Jaana Pikalev • 21 september 2011
Jaga lugu:

Parts plaanib avaldada ühistranspordile vastusurvet

Praegu tunneme survet ainult Andrus Ansipi valitsusele, et andke raha juurde, kuid 50% maksetest peaks tulema omatuludest, lajatas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts valitsuse infotunnis ühistranspordi teemalistele küsimustele vastates.

Jutt käis selle ümber, kui suureks kujunevad tuleval aastal maakonnaliinide dotatsioonid. Parts tõdes, et maakonnasisese bussitranspordi dotatsioonid ei vähene, pigem kasvavad, kuid riik tahab saada vedajailt suuremat paindlikkust ning piletitulu kasvatamist.

Statistika näitab maakonnaliinide reisijate vähenemist. See võib tulla mitmest asjaolust, aga ka sellest, et tänane ühistranspordikorraldus on liiga maakonnakeskne. Inimesed sõidavad aga kooli-tööle ning koju üle maakonnapiiride.

Parts märkis, et majandusministeerium loodab uue ühistranspordiseaduse eelnõuga, mis vedajate ja riigi suhteid kohendab, jõuda riigikokku novembris.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee