Autor: Rivo Sarapik • 5. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti lennuturg Euroopa esikasvaja

Kuue kuuga kasvas Eesti lennundusturg 37,1%, olles kasvu kiiruselt Euroopas esimene ja seljatades suured turismiturud.

Eestile järgnesid Island, Albaania, Serbia, Soome ja Leedu, kus kasvunumbrid olid vastavalt 23,7%, 23,1%, 20,1%, 18,0% ja 17,6%. Läti (13,8%) asetus 11. kohale, teatas Estonian Air.

"Vaadates just viimaste kuude arenguid, on Eesti lennundusest tulnud ridamisi häid ja väga häid uudiseid nii uute lennuliinide, -sageduste lisamise kui ka uute vedajate kohta, mis on aidanud kaasa lennureisijate arvu märgatavale kasvule," lausus Tero Taskila, Estonian Airi president ja juhatuse esimees.

"Lennujaamale teeb kõige suuremat rõõmu see, et meie rahvuslik lennufirma on pööranud selgelt tõusuteele. Kui tänavune kasv on hoo sisse saanud odavlennufirmade aktiivsusest, siis järgmisel aastal loodame esikohta hoida juba tänu Estonian Airi kiirele kasvule,“ selgitas Erik Sakkov, Tallinna Lennujaama juhatuse liige.

Kõigest kaks riiki teatasid tänavu esimese kuue kuu tulemuste põhjal lennureisijate arvu vähenemisest – Slovakkia (-6,6%) ja Kreeka (-7,2%). 

Info allikaks on anna.aero (lennundusuudiseid ja –analüüse edastav online-kanal) hiljuti valminud kokkuvõte, mis analüüsib Euroopa lennujaamadest saadud andmeid. Ühtekokku kasvas Euroopa riikide lennureisijate arv tänavu kuue kuuga 63 miljoni võrra, mis on ligi 11% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.  

Tallinna Lennujaam teenindas mullu 1,4 mln reisijat, selle aasta eesmärk on korrata tipptulemus 2008. aastast ehk teenindada 1,8 mln reisijat. Seitsme kuuga ulatus reisijate arv 1,06 miljonini.

Euroopa lennuliiklus tänavu esimesel poolaastal.
Autor: Anna.aero
Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077