Autor: Jaana Pikalev • 4. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kesksuvi oli sõidukite müügis tagasihoidlikum

Tänavu hoogsas kasvutempos liikunud automüük aeglustus kesksuvisel juulikuul.

Juuli oli sõidu- ja tarbeautode müüginumbrite poolest tagasihoidlikum kui tänavu teised kuud. Üldkokkuvõttes läks kaubaks 1173 sõiduautot ning 168 tarbesõidukit.

Kuid mullusega võrreldes on sõidukite kasvutempo endiselt särtsakas. Kui mullu esimese seitsme kuuga müüdi 4660 sõiduautot, siis tänavu on see number 86% suurem ehk 8676. Samas on tarbeautode müügi kasv veelgi erksam, sest samal perioodil on uusi tarbeautosid müüdud üle kahe korra rohkem ehk kokkuvõttes 1466.

Sõiduautode arvestuses oli müüginumbrid suurimad Škodal ja Toyotal. Tarbeautodest tegid suurima müügi Peugeot ja Mercedes-Benz.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077