Rivo Sarapik • 27. juuli 2011
Jaga lugu:

Leedo laevafirma küsib tööd juurde

Muhumaa ja mandri vahel parvlaevaliiklusega opereeriv Väinamere Liinid taotleb riigilt augusti viimasel nädalal vahegraafikule üleminemist, sest algse tellimuse kohaselt minnakse sügisgraafikule üle juba 22. augustil. Reisijate vähenemisest pole aga märkigi, sest praamijärjekorrad ulatuvad Pädasteni välja.

Tegu on esmakordse taotlusega, sest varasematel aastatel on tihedama laevaliiklusega suvegraafik kehtinud alati augusti lõpuni, kirjutab Saarte Hääl. Tänavu näeb aga majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tellimus ette reiside vähendamist juba augusti viimasel nädalal, kui suvi alles kestab ning kliente on tavapärasest rohkem.

Kõrghooajal toimub mõlemal poolel ülevedu keskmiselt 26 korda päevas ja sügisgraafikule üle minnes väheneks see arv 15-le. Viimaste aastate kogemus näitab aga, et suve lõpus reisijate arv drastiliselt ei kahane ning seetõttu tahab ettevõte kehtestada nädalast vahegraafikut, mille kohaselt toimuks päevas keskmiselt 21 ülevedu.

Väinamere Liinid kuuluvad Saaremaa Laevakompaniile, mille omanik on suurettevõtja Vjatšeslav Leedo. Ettevõte teenis möödunud aastal 302 mln kroonise käibe juures 9,6 mln krooni ärikasumit.

Rohuküla-Heltermaa liinil tegi Väinamere Liinid mullu 4662 reisi, millega vedas ligi 444 000 reisijat ja 166 000 sõidukit.

Uute laevade tõttu kasvas ettevõtte võimekus Muhu ja mandri vahelist liini teenindada kaks korda.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee