Autor: Rivo Sarapik • 27. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: mürgistest konnadest inspireeritud veoloom Unimog

Mercedes-Benz tähistab sel aastal töölooma Unimog 60. sünnipäeva, mille puhuks valmis mudeli mürgistest konnadest inspireeritud raju ideeauto.

Mercedes-Benzi tütarettevõte Special Tucks esitles juunis ideeautot, mis, nagu esimene Unimog 1951. aastal, on ka uus auto lahtise kabiiniga. Esmalt värviti Unimogid roheliseks, sama tehti ka ideeautoga. Keerdvedrud on alati selle mudeli eripäraks olnud – need värviti erkpunaseks.

http://www.youtube.com/watch?v=zqXbLIyNeVE

Ideeauto autorite sõnul kasutati selle loomisel Unimogide häid omadusi avangardistliku disainiga. Masina stiili loomisel saadi innustust rohelistelt mürgistelt konnadelt, mis tingis ka värvivaliku.

Ideeauto ehitati raskeima Unimogi, U5000, põhjal. Autolehe andmeil kasutatakse autol 4,8liitrist diiselmootorit, mis arendab 218 hobujõudu ning 810 Nm momenti. Auto tippkiirus ulatub 85 ja ronimiskiirus 11 kilomeetrini tunnis.

Unimog on läbivuse ja võimete tõttu nõutud ning efektiivne universaalsõiduk, mida kasutatakse nii põllumajanduses, metsanduses, teedeehituses, sõjanduses, päästeteenistuses, raudteel, teehooduses ning ekstreemturismis. Eestis kasutatakse seda peamiselt militaarsõidukite ja teetöömasinatena ning raudteel.

Unimog - võimsa läbivusega ideeauto põhineb mudelil 5000.
Autor: Mercedes-Benz
Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077