Autor: Rivo Sarapik • 6. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raudteeremont Balti jaamas lööb rongiliiklust

12. juulil Balti jaamas algav rööpmeremont asendab mitu rongi bussidega.

Eesti Raudtee tütarettevõtte EVR Infra poolt korraldatavad raudtee remonditöid Rail Baltic trassi Tallinn - Tartu liinil jätkuvad Tallinn-Balti jaamas alates kuni orienteeruvalt tänavu novembri keskpaigani, teatas ettevõte.

Jaama rekonstrueerimise käigus remonditakse 5,2 kilomeetrit raudteed ning vahetatakse 23 pööret. Tööde käigus vahetatakse välja raudtee pealisehitis, rööpad keevitatakse kokku nii teedel kui ka pöörmetel, mille tulemusel peaks müratase alanema. Lisaks suhteliselt pingelisele reisirongide graafikule, komplitseerib töid asjaolu, et jaama läbilaskevõime suurendamine ning kõveral raudteelõigul paikneva sissesõidu geomeetria parendamine, tingib vajaduse raudteede nihutamiseks. Sellest omakorda tuleneb elektrirongidele toidet andva kontaktvõrgu nihutamise vajadus.

Antud tingimustes ei ole võimalik säilitada reisirongide liiklust täies mahus, ajutiselt käigust ära jäävad rongid asendatakse bussidega.

Rail Baltic trassi Tallinn - Tartu liinil teostatava remondi kogumaksumus on 41,63 miljonit eurot ilma käibemaksuta ning sisaldab materjale ja tööd mille maksumusest. Projekti finantseeritakse 85 % ulatuses Euroopa Ühtekuuluvusfondist.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077