Autor: Jaana Pikalev • 30. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uue eeskirja kohaselt peab taksos olema kliimaseade

Juulist kehtima hakkavas taksoveo eeskirjas on uuendusena kirjas taksodele esitatavad nõuded: sõiduki pagasiruumi mahtuvus ei tohi olla vähem kui 400 liitrit ning varustuses peavad olema töökorras ABS-pidurid, juhi ja kõrvalistuja turvapadi ning konditsioneer või kliimaseade.

Lisaks tuletab Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet taksojuhtidele meelde, et taksojuhid nagu ka kõik teised sõidukijuhid peavad järgima liiklusseadusest tulenevaid nõudeid liikumisel ja parkimisel.

Taksotunnused on plafoon kirjaga TAKSO, hinnakiri parem tagumise ukse klaasil ja taksomeeter koos printeriga. Taksojuht on alati kohustatud kliendi nõudmisel esitama prinditud tšeki/kviitungi. Juhul kui seda ei anta, siis ei ole kliendil kohustust sõidu eest tasuda.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077