Jaga lugu:

Heitkoguste kauplemisse kaasatakse lennundussektor

Täna valitsuse istungil heakskiidu saanud välisõhu kaitse seaduse muutmise eelnõu kohaselt lisatakse alates 2012. aastast Euroopa Liidu kasvuhoonegaaside heitkoguste ühikutega kauplemise süsteemi lennunduse sektor ning sätestatakse selleks vajalikud nõuded.

Elektritootmisele sätestatakse eelnõus võimalus taotleda järgmisel kauplemise perioodil (aastatel 2013-2020) tasuta lubatud heitkoguse ühikuid. Nõuetele vastavatel ettevõtetel on võimalus saada 2013. aastal 70 protsenti tasuta kvooti. Edaspidi väheneb tasuta kvoot lineaarselt, kuni jõuab null protsendini aastal 2020.

Eelnõu kohaselt luuakse Eestis kasvuhoonegaaside heitkoguste tõendamisel sõltumatute akrediteeritud tõendajate süsteem. Praegu on Eestis see õigus seitsmel ettevõttel. 2012. aastal akrediteeritakse kõik tõendajad uue standardi ISO 14065 alusel ning tõenäoliselt lisandub siis veel kaks kuni kolm tõendajat. Seni oli tõendajaks keskkonnaamet.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee