Autor: Jaana Pikalev • 26. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heitkoguste kauplemisse kaasatakse lennundussektor

Täna valitsuse istungil heakskiidu saanud välisõhu kaitse seaduse muutmise eelnõu kohaselt lisatakse alates 2012. aastast Euroopa Liidu kasvuhoonegaaside heitkoguste ühikutega kauplemise süsteemi lennunduse sektor ning sätestatakse selleks vajalikud nõuded.

Elektritootmisele sätestatakse eelnõus võimalus taotleda järgmisel kauplemise perioodil (aastatel 2013-2020) tasuta lubatud heitkoguse ühikuid. Nõuetele vastavatel ettevõtetel on võimalus saada 2013. aastal 70 protsenti tasuta kvooti. Edaspidi väheneb tasuta kvoot lineaarselt, kuni jõuab null protsendini aastal 2020.

Eelnõu kohaselt luuakse Eestis kasvuhoonegaaside heitkoguste tõendamisel sõltumatute akrediteeritud tõendajate süsteem. Praegu on Eestis see õigus seitsmel ettevõttel. 2012. aastal akrediteeritakse kõik tõendajad uue standardi ISO 14065 alusel ning tõenäoliselt lisandub siis veel kaks kuni kolm tõendajat. Seni oli tõendajaks keskkonnaamet.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077