Autor: Anu Jõgi • 24. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kreeka otsustas müüa riigile kuuluvat kaks suurimat sadamat

Kreeka otsustas eile seitse tundi kestnud maratonistungil säästa lisaks varasematele otsustele veel 6,4 miljardit eurot, teiste hulgas on plaanis müüa kaks riigi suurimat sadamat, vahendab Helsingin Sanomat agetuuride Reuters, AFP ja STT uudiseid.

Uued kokkuhoiumeetmed vastavad 2,8 protsendile Kreeka SKPst ja nende abil loodab riik viia eelarve puudujäägi sel aastal abipakettides sätestatud tasemele ehk 7,5 protsendile SKPst.

Erastamisele läheb Hellenic Postbank, teleoperaator OTE Telecom, müüki pannakse ka kaks riigi suurimat sadamat Pireuse ja Thessaloniki sadam.

Erastamisest loodetakse sel aastal saada 3,5-5,5 miljardit eurot. Auahne erastamiskava lõppeesmärk on teenida kokku 50 miljardit eurot.

Kreekat on kõvasti kritiseeritud säästukava aeglase edenemise ja erastamisega venitamise pärast. Programmi järgmine on abipaketi eeldus, millest Kreeka tahab saada järgmise 12 miljardi euro suuruse osa.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077