Autor: Rivo Sarapik • 18. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma suurimal konteinerivedajal kartellikahtlus

Euroopa Liidu Konkurentsiamet tegi kontrollreidi mitmesse laevafirmasse, sest kahtlustab maailma suurimat konteinerlaevade kompaniid kartellikokkuleppes.

Eile tegi amet üllatus reidi teiste hulgas ka suurimasse konteinerveoga tegelevasse laevafirmasse Möller-Maerskisse. Komisjon ütles oma teates, et on teinud ette teatamata kontrollreide lisaks Maerskile ka teistesse konteinervedudega tegelevatesse firmadesse. Konkurentsiametnike sõnul on neil alust uskuda, et firmad on rikkunud Euroopa Liidu konkurentsiseadusi.

Komisjon teisi kontrollitud laevafirmasid ei nimetanud. Lisaks Maerskile on avaldanud valmidust täielikuks koostööks kontrollametnikega ka suuruselt kolmas konteinervedudega tegelev Prantsusmaa laevafirma CMA CGM, samuti ka Saksamaa ettevõtte Hamburg Süd.

Taiwani firma Yang Ming Marine Transport ja Kuveidi ettevõte United Arab Shipping teatasid, et neid pole konkurentsiamet kontrollinud.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077