Autor: Jaana Pikalev • 17. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurentsiamet tegi Riia vabasadamale trahvi

Konkurentsiamet otsustas karistada Riia vabasadamat 105 000 latise trahviga AS PKL Flote konkurentsivõime pahatahtlikus piiramises vabasadama territooriumil.

AS PKL Flote soovis osutada Riia vabasadamas puksiiriteenust. Uurimise käigus leidis Läti konkurentsiamet, et vabasadam ei lasknud PKLil puksiiriteenust pakkuma hakata, vältides niimoodi oma territooriumil konkurentsi, vahendas bbn-news.com.

Samal ajal keelas või piiras Riia vabasadam PKLi kasutamist, kui laevad ise tahtsid just sellelt firmalt puksiiriteenust saada. Teenuse kasutamise keelamist tuvastati neljal korral ja piiramist kümnel korral, teenus tuli osta vabasadama enda puksiirlaevadelt. Nii soodustas Riia vabasadama juhtkond puksiiriteenuse hinna kasvu, PKL Flote kandis sadama tegevusest aga kahju ja kaotas kliente.

Läti konkurentsiamet avastas Riia vabasadamas konkurentsirikkumisi juba 2009. aasta märtsis, mil vabasadam lõi endale PKL Flote arvelt põhjendamatuid eeliseid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077