Autor: Rivo Sarapik • 14. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT hakkab põhjasüvendajat ehitama

BLRT Grupp kontserni laevaehitusfirma ehitab laeva merepõhja süvendustöödega tegelevale Taani ettevõttele.

Laevaehitusfirma Vakaru Baltijos laivu statykla võitis tihedas konkurentsis ettevõtte Rohde Nielsen korraldatud konkursi põhjasüvendaja  ehitamiseks.  "Meie jaoks on see leping järjekordne võimalus näidata ennast erilaevade ehitamise  turul," kommenteeris kontserni BLRT Grupi juht Fjodor Berman. 

Ehitus algab 2011. aasta juulis ja kestab kuni järgmise aasta lõpuni. Valmimisel suundub põhjasüvendaja Mosambiiki Beira sadamasse, kus praegu ehitatakse uut terminali. Seal  hakkab ta teostama süvendustöid sügavusel kuni 25 m ja kaugusel kuni 15 meremiili rannikust.

Põhjasüvendaja  baasprojekti koostab Rootsi ettevõte FKAB. Tehnilise dokumentatsiooni ettevalmistamise ja seadmete ostmisega tegelevad kontserni ettevõtted Western Baltic Engineering ja Elme.

Rohde Nielsen A/S on Taani ettevõte, mis teostab sadama akvatooriumis põhjasüvendustöid kogu maailmas. Tema teostas vastavaid töid ka Muuga sadamas.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077