Autor: Silvia Kruusmaa • 11. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edelaraudtee: vedurijuhid teevad meie elu põrguks

Edelaraudtee reisijateveo juht Priit Harik ütles Postimehele, et vedurijuhtide ametiühinguliidrite väljastatav info on väga ühepoolne, ebaobjektiivne ja puhas väljapressimine.

"Aastaid kehtinud kirjalikud kokkulepped tööaja planeerimisel on olnud Edelaraudtee vastutulek koostöös ametiühingutega, eesmärgiga võimaldada spetsiifilise töö juures parimaid lahendusi vedurijuhtidele," ütles Harik

"Tõsiasi on ka see, et reisijaid negatiivselt mõjutanud rongide ärajäämised ja asendamised bussidega on põhjustatud vedurijuhtide omavahelistest kokkulepetest, et survestada tööandjat," selgitas Harik.

Hariku sõnul oli möödunud kuul vedurimeeste hulgas palju haigestumisi, sageli oli rivist väljas 20 protsenti inimjõust, lisaks ei suutnud mitmed vedurijuhid (sh ametühingu liidrid) sooritada rongijuhilubade kordus­eksamit, mis pingestas omakorda veelgi töögraafikuid.

"Seoses sellega ei pea Edelaraudtee pikema kommentaari andmist võimalikuks ning võtab ilmnenud olukorras kasutusele lisameetmeid (lisavedurijuhtide palkamist, rentimist ja uute väljakoolitamist) klientide teenindamiseks, vaatamata sellele et osa vedurimehi üritab meie elu põrguks teha ja meid tõsiselt proovile panna," kinnitas Harik.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077