Rivo Sarapik • 23. veebruar 2011
Jaga lugu:

Autosid liisiti jaanuaris topelt

Eesti Panga andmeil kasvas jaanuaris sõidukite liisingute käive kaks korda, ulatudes 14,9 mln euroni.

Nii majapidamiste kui ka ettevõtete autoliisingute käive on alates 2010. aasta kevadest pidevalt kasvanud, kommenteeris panga finantssektori poliitika allosakonna spetsialist Viljar Vald. "Jaanuaris ulatus reaalsektori autoliisingute käive üle 14,9 miljoni euro, mida on aastatagusest üle kahe korra enam."

Ettevõtete laenukäive taastus jaanuaris mõnevõrra. Laenutegevuse aktiivsuse kasvu peegeldab eelkõige alates 2010. aasta viimastest kuudest suurenenud lühiajaline finantseerimine. See ületas jaanuaris aastatagust ligi 70 protsenti, ulatudes peaaegu kriisieelsele 2008. aasta jaanuari tasemele.

2011. aasta esimesel kuul väljastati pikaajalisi laene ja liisinguid Eesti ettevõtetele kokku 105 miljoni euro väärtuses. 2010. aasta jaanuariga võrreldes on kasvanud enamiku majandussektorite, sealhulgas põllumajanduse, tööstuse, ehituse, kinnisvara ja kaubanduse laenumaht.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee