Autor: Maire Kasemaa • 17. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Small Planet Airlines siseneb Taani ja Inglise turule

Eesti reisifirmadele tšarterlende korraldav lennufirma Small Planet Airlines AS alustab veebruari lõpus tööd Taani turul ning suvel hakatakse pakkuma tšarterlende Suurbritannias, teatas ettevõte. 

Small Planet Airlines AS alustab juba sel nädalal koostööd Taani reisikorraldajaga Tyrkiet Eksperten APS, sooritades tšarterlende Kopenhaagenist ja Billundist  Agadiri Marokos. Small Planet Airlines AS töötab Taani turul veebruarist aprillini.

Maikuus suunduvad Small Planet Airlinesi Eesti lennuk ja meeskond Suurbritanniasse, et alustada lendude teenindamist Kreeka kuurortsaartele. Small Planet Airlines AS sooritab lende Manchesteri lennujaamast maist oktoobrini. Firma on sõlminud kolmeaastase lepingu suvehooaegade teenindamiseks Suurbritannias.

„Väikse riigi lennufirmana on Small Planet Airlinesil suur au, et aina rohkem Lääne-Euroopa reisikorraldajaid usaldab meid ning soovib meie teenuseid kasutada. See on tõestuseks meie meeskonna professionaalsusele ja meie teenuste vastavusele Euroopa kõrgeimatele  kvaliteedistandarditele,“ ütles Small Planet Airlines Asi tegevjuht Jelena Hmelnitski.

Hmelnitski kinnitas, et Small Planet Airlinesi töö Taanis ja Suurbritannias ei tähenda, et kohalik Eesti turg pole enam ettevõtte jaoks prioriteetne. „Oleme Eesti lennufirma ning tulevikus plaanime jätkata tööd kohalikul turul. Tulevastel hooaegadel kavatseme jätkata lendudega Tallinnast ning plaanime tulla Eesti turule tagasi juba järgmisel talvehooajal,“ ütles Hmelnitski.

Mullu vedas Small Planet Airlines AS läbi Tallinna lennujaama rohkem reisijaid kui teised sõltumatud tšarterlennufirmad (5% turuosa).  Kokku kasutas 2010. aastal  lennufirma teenuseid 64 449 reisijat.

Small Planet Airlines on osa Leedu lennugrupist Avia Solution Group. Ettevõtte klientide seas on Eesti, Leedu, Poola, Itaalia, Suurbritannia ja teiste riikide reisikorraldajad ja teised lennufirmad. Firma teenuseid kasutavad samuti paljud spordiklubid, muusikabändid ja orkestrid, teatritrupid ja muud organisatsioonid.

Small Planet Airlines opereerib viie Boeing 737-300 lennukiga, varsti soetab ettevõte kaks uut Airbus A320 lennukit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077