Rivo Sarapik • 8. veebruar 2011
Jaga lugu:

Ametiühing: vedajate palgasüsteem soosib õnnetusi

Transpordi Ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul on Eesti veofirmade palgasüsteem vastuolus Euroopa liiklusohutusnõuetega.

Ametiühingu autojuhtide sektsioon saatis täna päringud Maanteeametile ja Liikluskindlustusfondile, sest on jäänud mulje, et avariisid toimub tänavu sagedamini. Info analüüsi tulemusel tehakse ka omad ettepanekud liiklusohutuse tõstmiseks.

Petersoni sõnul võib analüüs viia aga ka väga põhimõtteliste ettepanekuteni, kuidas transpordipoliitikat muuta. "Näiteks ei vastuta täna tellija selle eest, kui sunnib vedajaile peale ülekaalulisi, alamakstud või sõiduaja reeglitele mittevastavaid vedusid. Samuti on transpordiettevõtete palgasüsteemid põhimõttelises vastuolus Euroopa liiklusohutusnõuetega,” märkis Peterson ja tõdes, et Eestis puudub institutsioon, mis liiklusohtlikku transporditurgu korrastaks.

„Meediat jälgides ja ametivendadega suheldes on jäänud mulje, et eriti sel talvel on rekkaõnnetused sagenenud. Tahame sellele statistilist kinnitust saada ja siis konstruktiivselt pead kokku panna, et mis lahti on,” selgitas Transpordi Ametiühingu autojuhtide sektsiooni juhataja Sulev Paglant.

Tema sõnul ei ole suurte autode õnnetustes alati süüdi professionaalid ise, vaid ohtlikud olukorrad on põhjustatud hoopis libedal teel sõitmisega mitteharjunud teised liiklejad. „Täpsema pildi saame statistikat uurides,” uskus E-Piimas leiba teeniv autojuhtide kõneisik.

Transpordi Ametiühing autojuhtide sektsioon arutab rekkaõnnetuste statistikat hiljemalt veebruari lõpus ja koostab selle alusel ministrile soovitused liiklusohutuse tõstmiseks.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee