Rivo Sarapik • 17 jaanuar 2011

Eesti Post: uus kord võib pakid tolli passima jätta

Eesti Posti andmeil tähendab uue korra järgi väljastpoolt Euroopa Liitu pärit postikaupade vormistamine rohkem tööd, mistõttu võib deklaratsioonide vormistamine venida.

1. jaanuarist jõustusid muudatused Euroopa Liidu määrustes, mis reguleerivad kaupade tollis deklareerimist. Varem oli võimalik osa kommertssaadetisi või eraisikult eraisikule mittekaubanduslikul eesmärgil saadetud esemeid deklareerida lihtsustatud lühikoodiga ja maksuvabalt. Uue korra kohaselt tuleb nüüd kõigi saadetiste sisu deklareerida detailselt vastavalt klassifitseerimise üldreeglitele.

"Uus kord tähendab paratamatult seda, et tööd on rohkem ja kauba deklareerimine võib võtta senisest rohkem aega," tõdes postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult. "Loodetavasti harjuvad nii töötajad kui kauba saajad uue korraga kiiresti ja ooteaeg eriti ei pikene."

Tutvu uute reeglitega MTA kodulehel.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistika.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150