Autor: Rivo Sarapik • 10. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prognoos: lennufirmad avavad ligi kaheksa uut liini päevas

Maailma lennufirmad võivad käivitada tänavu 2700 uut lennuliini ehk ligi 7,5 liini päevas.

Eelmise aasta jaanuaris lõi portaal anna.aero kokku, et lennuliinid loovad üle ilma 600 uut ühendust. Samas ulatus aasta lõpuks lisandunud uute liinide arv 2400ni ehk ligi 15% enam kui 2009. aastal.

Hetkel teadaolevatest avatavatest liinidest hoiab juhtohje Ryanair, kes on teatanud tänavu 61 uue liini (mitte hooajalised) avamisest. Teisel-kolmandal kohal samuti odavlendaja, Briti päritolu, jet2.com ja Ungari odavlendaja Wizz Air 24 uue ühendusega.

Esimene Euroopaväline lennufirma mahub viiendale kohale - Southwest teatas 20 uue liini avamisest.

Ehkki pärast 2008. ja 2009. aasta madalseisu õnnestus paljudel lennufirmadel mullu kasumisse murda (IATA prognoos sektorile - 10 mld eurot kasumit), ei ole taevas siiski pilvitu. Nimelt ei toimu tänavu olümpiamänge või mõnd muud suurvõistlust, samuti on surve keskkonnasõbralikumale toimimisele, karminevad investeeringuid nõudvad turvanõuded, majanduses valitseb endiselt ebakindlus ning kütusehind rallib.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077