Autor: Indrek Kald • 17. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siim Kallas soovitab Venemaal investeerida transporti

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas soovitab Venemaal teha suuremaid investeeringuid transpordirajatistesse.

Kallas esines täna hommikul kõnega neljandal rahvusvahelisel foorumil "Venemaa transport", öeldes muu hulgas, et Venemaal on ülemaailmse lennunduse seisukohast väga suur arengupotentsiaal, kuid seni on seda edendatud isolatsioonis.

Investeerida tuleks lennuradadesse ja lennuväljarajatistesse ning samuti tuleks üha suurema hulga lendudega toime tulemiseks ajakohastada lennuliikluse korraldamist, märkis ta. Euroopa Liit on huvitatud tihedamast transpordialasest koostööst Venemaaga, seda eriti lennunduse vallas, ning loodab leida koos Venemaa transpordiministeeriumiga uusi võimalusi, kuidas edasi liikuda, lisas Kallas.

Transpordivolinik rääkis ka sellest, kui oluline on Venemaa roll Euroopa ja Kagu-Aasia vaheliste kaubavedude puhul. "Deutsche Bahn ja Venemaa raudtee on koos teinud palju huvitavat, et arendada kogu Euraasiat läbivaid raudtee-kaubaveokoridore Euroopa, Hiina ja Kaug-Ida vahel," sõnas Kallas. "Meretranspordile alternatiivi leidmine on siiski väga raske ülesanne. See peab ennast majanduslikult ära tasuma. Mis võiks aga aidata arendada majanduslikult kasulikku mööda maismaad kulgevat alternatiivi ettevõtjatele, kes tahavad vedada oma kaupu Hiinast Euroopasse või vastupidi," küsis ta.

Foorum on korraldatud selleks, et transpordi valdkonna ametivõimud ja ettevõtjad saaksid pidada aru sellistes küsimustes nagu raudtee-, auto-, mere- ja õhutranspordi arendamine ja toimimine ning transpordi koht Venemaa majanduse arengu tagamises.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077