Autor: Tea Taruste, kaasautor • 10. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennukauba 100% skaneerimine hukutab tootmisharu

Lennukitega veetava kauba täieulatuslik skaneerimine on kulukas ja ebaefektiivne ning paneb lennufirmadele suure lisakoormuse, vahendab  Air Cargo News.

100-protsendiline õhusaadetiste skaneerimine toob rahvusvahelisele kaubandusele kahju  ja vähe sellest, on ka ebaefektiivne, arvab Shippers’ Voice juhtiv partner Andrew Traill.

„Hoopis tõhusam on info. Nii USA-s kui Euroopas kehtivad määrused, mis nõuavad teavet kauba, selle päritolu ja sihtkoha, käitlemise, marsruudi kohta. Praktikas tähendab see, et enamik lennuvedajaid ei alusta lendu enne, kui kaup, mida nad veavad, on saanud turvakontrollilt vastava loa,“ selgitas ta.

Trailli arvates ei ole täielikust skaneerimisest loobumine mitte julgeoleku nõrkus, vaid tugevus. „Pole mõtet kogu veetavat kaupa skaneerida ja vaadata pealt, kuidas õhukaubavedu kui tootmisharu viivituste ja ülemääraste kulutuste all kokku kukub. Pealegi me ju teame, et tehnoloogia ei ole täiuslik,“ rääkis ta.

Autor: Tea Taruste

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077